Novi Sad
20.10.2011.
10:05 > 10:54
Nezadovoljni radnici "Dnevnik novina i časopisa" i "Dnevnik prometa" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada, najpre ispred firme, nakon čega se povorka zaputila do zgrade Vlade Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća.
  • direktorka

    21.10.2011 07:08
    http://www.youtube.com/watch?v=0Ubf2lKOcqk
  • Kreativni direktor transparena

    21.10.2011 07:03
    @Ljubitelj stripova
    Zahvaljujem! Nastavljamo u tom duhu!
    Samo da bude uspeha!!!
  • Obavešten

    20.10.2011 17:45
    800 miliona
    WAC duguje "Dnevnik Holdingu" oko 800 miliona dinara, ali pokrajinski "oci" raznim mešetarenjima teže da se ovaj dug izbriše i nikada ne naplati.
  • Crkoh od smeha

    20.10.2011 17:34
    for tra lala
    Tra Lala, moram ti reci da je lepo to sto si lala al' da si tralala, jesi! To sto si pisao/la jeste istina, ali samo 1%. Rekla bih da su to tvoji licni utisci, koji moram ti priznati....veze nemaju s mozgom. Kao prvo, strajkaci ni ne razmisljaju o izlazenju lista Dnevnik. Sto se nas tice, mozete slobodno da imate milionske tiraze, i mi vam to od srca i zelimo. ALI! Sirim masama nije poznat podatak koliko para Dnevnik Vojvodina Press duguje Dnevnik Holdingu, i sasvim lepo bi se oporavili samo od tih nasih (vasih) para. Kao drugo, takodje im nije poznato da sem vaseg lista OTETA su nam i druga izdanja koja su u ona dobra vremena kada smo se svi voleli, donosili para isto koliko i dnevni list Dnevnik. Ako sumnjate, raspitajte se malo do pre 5 godina koliko para u tu kucu su donosila izdanja "Sluzbeni list", "Lovacke novine" i "Dobro jutro". Dobro organizovanim "poslovima" skoro sve nam je oteto, te vam je sada vrlo lako govoriti o nama kao o preduzecu bez perspektive. I kao sto rekoh, zelim vam milionski tiraz, ali bojim se, s obzirom na strucnost vasih kadrova i izreziranih tekstova, bolja buducnost ni vas ne ceka....na zalost.
  • Ljubitelj stripova

    20.10.2011 16:25
    E, svaka im cast za originalne i duhovite transparente!I pored toga sto rade za badava sarm i duh struke ih ne napusta!
  • NS

    20.10.2011 16:00
    Tra Lala,hvala sto mi otvori oci, crk'o bi da ovo ne saznadoh!
  • KOD MENE NEMA TRA LA LA

    20.10.2011 15:45
    Druga strana medalje
    To što se list "Dnevnik" uređuje izvan "Dnevnik" Holdinga i jeste prvi i osnovni problem ( vidim da je nekima to glavni argument za ograđivanje od štrajka), pa Holding nema uticaja na uređivačku politiku i nailazi na konstantu medijsku blokadu, te se tako ne pominje presuda Privrednog suda u Novom Sadu kojom su osnivačka prava na taj isti list "Dnevnik" vraćena"Dnevnik" Holdingu, jer ih famozni WAZ nikada nije otkupio. DVP- koji nažalost trenutno izdaje "Dnevnik" tom istom Holdingu ne plaća ni dinara zakupa za većinu poslovnog prostora koji koristi u zgradi na Bulevaru. Stoga poručujem komšijama iz DVP-a da ne likuju, jer nije isključeno da ih ubrzo stigne sudbina radnika Holdinga. Vlada APV je prodala deo placa u vlasništvu Holdinga i pare prebacila na svoj budžeta, tako da ne mogu da se oslobode od odgovornosti za nastalu situaciju. Sreća pa se izbori bliže.... a onda će pevati drugu pesmu....
  • Tra Lala (repete)

    20.10.2011 14:53
    Država jeste osnivač nekadašnje ukupne firme "Dnevnik", čiji je primarni zadatak bio dnevno informisanje, dok su se ostale delatnosti razvijale kao sporedne. Posle prelaska lista u vlasništvo WAZ-a, dogodilo se da su upravo samo one sporedne delatnosti ostale da posluju kao izdvojeno preduzeće, a državu kao osnivača su nasledile po automatizmu, takoreći formalno. Međutim, da ne beše lista, država sve te sekundarne, "satelitske" sektore ne bi nikad ni osnivala jer su u pitanju čisto privredne delatnosti koje se po definiciji iskazuju isključivo na tržištu. Dnevnik Holding, koji je u štrajku, ne obavlja praktično nikakve važnije poslove od javnog interesa, već njegov opstanak zavisi isključivo od sopstvenog privređivanja. Zato se postavlja pitanja šta je tu država uopšte dužna da čini. Međutim, država (pokrajina) je "uprljala ruke" tako što se umešala u postavljanje aktuelne direktorke, koja je očito nesposobna da rukovodi preduzećem. Njena nesposobnost je tako postala objektivna odgovornost onih koji su je imenovali, tj. Pokrajine. Zato je za pretpostaviti da će se Pokrajina potruditi da se što pre izmigolji iz nastale zavrzlame koju je sama izazvala. Ozdravljenje firme je nemoguća misija – sve ako bi se i pokrili gubici i isplatile zaostale plate (što čak ni Čak Noris ne bi bio kadar da realizuje). Ako bi se firma preregistrovala u privredno preduzeće, našla bi se na tržištu "gola među vukovima", jer sa tekućom robnom ponudom, zatečenom kadrovskom strukturom i zaostalom organizacijom rada i prodaje, njene tržišne šanse su u zoni ruskog ruleta. Zato, sve dok postoji (makar i ovako kratkovid i uspavan) nominalni osnivač, plus nesposobna direktorica postavljena od strane tog osnivača - barem se ima po kome šopati. Ništa više od toga.
  • Tra Lala

    20.10.2011 14:46
    "Štampano izdanje dnevnih novina će normalno izlaziti." Čitaocu valja znati dve stvari: (1.) Pojava lista Dnevnik na kioscima uopšte nije ni dolazila u pitanje jer pri svim ranijim štrajkovima Redakcija lista je štampanje novina munjevito prenosila u Forum. (2.) Štrajkači bi rado obustavili i štampanje lista, ali posao bi bio trenutno prenet u drugu štampariju, možda čak i trajno, pa je mudrije na tom posliću ne štrajkovati. (Istini za volju, drugih ozbiljnijih poslova u predzeću jedva i da ima, pa se čovek može zapitati šta je sve fizički predmet čitavog štrajka. A bilo bi zanimljivo da se javnosti kaže i šta je to sektor zvani Promet. To ne znaju ni zaposleni u Dnevnik Holdingu, ali taj Promet se ipak tituliše kao subjekt štrajka!)
    Valja znati i treću stvar: List Dnevnik se uređuje i izdaje izvan okvira štrajkujućeg preduzeća Dnevnik Holding. List izdaje firma koja se zove Dnevnik Waz, a ona ne štrajkuje.
  • Tankosava

    20.10.2011 12:29
    Srecno dnevnikovci!!!Valjda ce vas ovi gluvi i coravi vlastodrsci konacno cuti i videti !!!
  • massa

    20.10.2011 12:17
    Ko radi, umrece od gladi!
  • ACIKIM

    20.10.2011 12:08
    HAJDE, HAJDE, JASMINA ZNAM TI UKUS KARMINA!!!
  • Миле

    20.10.2011 12:07
    Подршка
    Подршка радницима Дневника. Држ'те се!
  • istvan pastor

    20.10.2011 11:17
    Odakle ja i moja dva brata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna